add9b2778fe5341cdf87b45cf41527bfc6000128

                 

КАТЕГОРИИ  

Кандидатстване след 7 клас
 
Полезни връзки:
 
НАЙ-ЧЕТЕНИ НОВИНИ  
АНКЕТА  

Английски
Френски
Немски
Руски
Друг език


 
Партньори  
Новини
 

 

На общо сърание в Пловдивския университет ще се избира ректор на ВУЗ. Кандидатурите са две - на бившия ректор Огнян Сапарев и сегашния - професор Иван Куцаров, предаде "Фокус".

 
5 декември 2012
 

ДАТИ И РЕГИСТРАЦИИ ЗА СТАНДАРТИЗИРАНИТЕ ИЗПИТИ SAT, GRE-SUBJECT И IBT TOEFL ЗА 2012/2013

 
12 декември 2012
 

Германската служба за академичен обмен (DAAD) обяви тазгодишния конкурс за стипендии за следване и научноизследователска работа в Германия. В България конкурсите се организират от 1991 г. и се провеждат от Международната фондация “Св. св. Кирил и Методий"

 
26 септември 2012
 

17-ти септември е първият учебен ден. По традиция учебната година започва на 15-ти септември, но тази година първият звънец ще прозвъни във всички училища в страната два дни по-късно.

По случай начало на Новата учебна 2012/2013 година са организирани множество инициативи и празненства. Редица министри и заместниците им ще ударят първия училищен звънец в школата не само в София, но и из цяла България.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие новата учебна година в 108 СОУ "Никола Беловеждов". В училището бяха изпълнени строително-ремонтни работи по проект, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г.". Освен, че ще открие новата учебна година, Фандъкова ще разкаже и малко повече за развитието на проекта и за направените ремонтни дейности.

Министър Цветан Цветанов ще открие новата учебна година в столичното 11 СОУ. На ръководството на училището и неговите възпитаници ще бъде представена интерактивна площадка, на която децата ще се обучават по пътна безопасност. Площадката е построена в двора на школото.

Учебната година във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" в столицата ще бъде открита от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. По-късно същия ден министър Игнатов ще поздрави българските ученици за новата учебна година в неделното училище в Солун, Гърция. Заместник-министърът на образованието Милена Дамянова ще открие учебната година в ОУ "Васил Левски" в село Видраре, община Правец, а заместник-министърът Петя Евтимова в каварненското СОУ "Ст. Караджа" и в НУ "Братя Миладинови".

 
17 септември 2012
 

 
11 септември 2012
 

Приключи вторият етап на класирането на Кандидатстудентска кампания 2012 година.

В него участваха потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти. Резултатите от класирането могат да бъдат проверени онлайн.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 8 до 10 август включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно. Третият етап на класирането ще бъде обявен на 14 август. Срокът за записване е от 15 до 17 август включително.

 
8 август 2012
 

Центърът за кариерно развитие на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, съвместно с отдел Информация и връзки с обществеността, обявяват конкурс за стажанти.

Стажовете са в областта на редактирането, журналистиката, връзките с обществеността, графичния дизайн, човешките ресурси и фотографията, с минимална продължителност 1 месец. За всеки стажант ще бъде изготвена индивидуална програма, която да отговаря от една страна на изискванията за професионалната му реализация и от друга на неговите желания и интереси.

Отдел Информация и връзки с обществеността е едно от най-динамичните звена в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През него минава информацията за всички събития, които се случват в Университета, отразява ги и поддържа новинарските рубрики в интернет страницата, осъществява контактите с медиите, следи информацията, която излиза в публичното пространство, подготвя рекламни материали, взима участие в подготовката и реализацията на кандидатстудентската кампания и др.

Повече информация за Центъра за кариерно развитие можете да намерите тук.

Изпращайте Автобиография на адрес: career@uni-sofia.bg

Телефони за контакти: 9308 486, 9308 563

 
19 юли 2012
 

Екология и гражданска активност" и "Медиите и техните отговорности" са темите, които дискутираха с изпитните комисии кандидат-журналисти.

Устният изпит по Журналистика се провежда еднократно само за редовната кандидатстудентска изпитна сесия. Изпитът протича под формата на събеседване. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

 
Предмет на оценка са:

Обща култура и осведоменост по актуални събития;
Комуникативни умения;
Информираност и мотивация за професията.
Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

Забележка: До устен изпит по Журналистика са допуснати само кандидат-студентите, получили оценка на писмения изпит по журналистика не по-ниска от добър (3,50).

 
18 юли 2012
 

на 17 юли 2012 год. /вторник/ от 11.00 ч. в Конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Екипът на студентската телевизия Алма Матер има удоволствието да ви представи един уникален проект - европейската студентска телевизионна мрежа.

Проектът на национална университетска телевизия “Алма матер” и програма “Младежта в действие” постави началото на европейска младежка телевизионна програма с център София, която включва предавания на девет университетски телевизии от страни-членки на Европейския съюз. В период на подготовка е създаването на Балканска университетска мрежа, като част от европейската. След като през 2010-2011 г. екипът на Телевизия „Алма матер” си партнира със студентски екипи от Висшите училища по журналистика в Париж и Лил, през 2012 студентската телевизия на България започна работа по втория етап от изграждането на Европейска студентска телевизионна мрежа. Тази година студентските екипи на „Алма Матер Тв”  работиха заедно със свои колеги от университетските телевизии в Оксфорд и Лондон, Великобритания. Скоро екип на ”Алма Матер ТВ” ще пътува до Лондон, за да заснеме документален филм за петимата български ученици, които бяха избрани от диригента Ричард Фростик да пеят заедно със 115 деца от Великобритания по време на Олимпиадата.

През 2013 г. ще се състои и трети етап от проекта, в който студентите ще работят  със свои колеги от Германия и Белгия.

 
16 юли 2012
 

Курсът е ориентиран към ученици, завършили XI клас, на които им предстои държавен зрелостен изпит по български език и литература. Нашият опит показва, че коментарът на художествен текст от изучаван автор е елементът от матурата, който затруднява най-много гимназистите. По тази причина идеята на курса по творческо писане е:
- Да очертае панорамата на българската литература от  Освобождението до 20-те години на ХХ век, както и специфичните характеристики в творчеството на изучаваните автори от този период.( Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов)
- Да създаде базисна литературнонаучна основа, чрез която учениците самостоятелно да използват и прилагат изследователски практики при коментар на художествен текст (откъс от него).
- Да  изгради у учениците точна представа за коментара на художествен текст (откъс от него)  като вид авторски текст, съчетаващ задължителни смислови, композиционни, езикови и стилови елементи.
- higДа даде възможност на учениците практически да приложат усвоеното чрез практически упражнения – писане на коментар върху художествен текст(откъс от него)
Продължителност на курса: 10 дни, 10 занимания

 
6 юли 2012
 
назад << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 563 >> напред

   
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
 
  • Пловдивският университет избира ректор
  • Повишете нивото си на английски с "Училища за Европа"!
  • ПОДГОТВИТЕЛЕН КУРС ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА
  • УЧЕБЕН ЦЕНТЪР КЪМ БЪЛГАРО – АМЕРИКАНСКА КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАТЕЛЕН ОБМЕН ФУЛБРАЙТ
  • ДАТИ И РЕГИСТРАЦИИ ЗА СТАНДАРТИЗИРАНИТЕ ИЗПИТИ SAT, GRE-SUBJECT И IBT TOEFL ЗА 2012/2013
  • Езикова школа БИГ БЕН отново ще връчи международните сертификати по английски език Trinity College- London
  • Германската служба за академичен обмен обяви 21-ия конкурс за стипендии
  • Започва новата учебна година
  • ДЕТСКИ АРТ ЦЕНТЪР "ПРИКАЗКА" Начална и предучилищна занималня 2012-2013
  • Кандидатстудентска кампания 2012 година - СУ
  • Конкурс за стажанти в областта на редактирането, журналистиката, връзките с обществеността
  • Екология и медии са актуалните теми на деня
  • Алма Матер ТВ на Олимпиадата в Лондон 2012
  • КУРС ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ – КОМЕНТАР НА ТЕКСТ
  • Кандидат-студентският изпит по Испански език
  • Летни курсове по английски език с "Училища за Европа"
  • 1400 шестици в УНСС преди лятната изпитна кампания
  • Изтича срокът за участие в конкурса за едногодишни стипендии на ВСУ „Черноризец Храбър”
  • Резултати от предварителния изпит по химия в ПУ „Паисий Хилендарски”
  • 1685 кандидат-студенти на теста по български език в ПУ „Паисий Хилендарски”
  •  

     
     
     
     
     

    Образование в чужбина и езикови курсове

     
     

     

    Ученик.ком е образователен сайт, фокусиран само в сферата на образованието. Съдържа информация за частните и държавните училища, колежи и университети в Българиия. Освен добре структурирания каталог с езикови училища, провеждащи езикови курсове по английски, френски, испански, руски, немски и италиански език, публикуваме материали и новини, насочени към учениците и техните родители с информация за държавни училища, частни училища, колежи и университети в България и чужбина.

    Добре представената и подредена информация, насочена към учениците и техните родители изведе образователния портал Ученик.ком на първа страница в най-известната световна система за търсене на информация Googlе.com и достигна 70 000 посетителя месечно през 05.2009.

    .
     |