КАТЕГОРИИ  

Кандидатстване след 7 клас
 
Полезни връзки:
Евтини самолетни билети за пътуващите в чужбина.
хотели в слънчев бряг
 
НАЙ-ЧЕТЕНИ НОВИНИ  
АНКЕТА  

Английски
Френски
Немски
Руски
Друг език


 
Партньори  
Литература
Новини
Tests
 

  РИО, София-град, Ви уведомява, че дейностите по приемането на ученици след завършен 7 клас в държавни и общински училища за учебната 2010/2011 година (съгласно Наредба №11/28.03.2005 г.на МОН) започва.

За Ваше улеснение обръщаме вниманието Ви върху някои основни моменти от кампанията:

   1. Приемните изпити по български език и математика са на 27.05. и на 31.05.2010г. Те се  провеждат в училището, където се обучава детето в VII клас.Изпитите се състоят в два модула, първият е тест за Национално външно оценяване, а вторият е за кандидатстване.Възможно е да кандидатствате и само с резултатите от първия модул, но внимание,ще имате по-ниски резултати. .Приемните изпити се полагат на територията на областта, в която ученикът завършва VІІ клас.

   1. Подаването на документи за полагане на  изпити за проверка на способностите/ изобразително изкуство, музика, хореография/ се извършва в училището, в което учи ученикът в срок от 17 до 21.05.2010г.

 Необходими документи:

   1. Документ за предварително платена такса по сметка, изнесена в училището и на сайта на РИО, София-град
   2. заявление по образец (получава се от директора на училището). За правилното попълване на заявлението ще трябва да знаете ЕГН на кандидата. Молбата ни е ЕГН предварително да е сверено с акта за раждане, за да няма дублиране.
   3. В училището, Вие ще получите до 26.05.2010г. служебни бележки, удостоверяващи мястото за полагане на приемните изпити за всеки кандидат.
   4. От информационните кътове в училището Вие ще можете да се запознаете с цялата информация относно датите, условията и изискванията при провеждането на изпитите.
   5. След обявяването на резултатите от приемните изпити (до 11.06.2010г.) и получаване на удостоверението за завършен 7 клас, следва да подадете заявление (по образец) за участие в първи етап на класиране след положени изпити за приемане в държавни и общински училища след завършен VІІ клас (получава се в училището-гнездо) в срок от 15.06. до 21.06.2010г. Попълването на заявлението трябва да се извърши много внимателно, четливо и добре обмислено. Подредбата на училищата (по профили, професии и специалности) трябва да се осъществи от най-желаните низходящо към по-малко желаните. На сайта на РИО ще получите информация, кои са училищата- гнезда. Училището – гнездо, можете да изберете свободно, няма ограничения, нито райониране.
   6. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първи етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап от класирането (до 28.06-30.06.2010г.). Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап от класирането. Ако кандидатът е минал на по-предно свое желание, следва да се запише в приемащото училище.
   7. За не успелите да се класират и неудовлетворени от втория етап от класирането и не записали се ученици съществува възможност за участие в трети етап от класирането (от 09.07.2010 г. до 13.07.2010г.). За целта следва да се подаде ново заявление в училището-гнездо, в което желанията могат да се подредят отново съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата.
   8. След обявяване на резултатите от третия етап на класирането и останалите свободни места следва етап на попълване на незаетите места по приемащи училища в срок до 29.07.2010г. Необходимата информация се получава от директорите на приемащите училища.
   9. За справки, консултации и допълнителна информация можете да се обръщате към комисиите по приема във Вашето училище, в училищата-гнезда и към РИО, София-град. По етапи в създадените информационни кътове ще бъде съобщавана цялата необходима информация по дейности и дати.

    * Tаксата за изпит за проверка на способностите /изобразително изкуство, музика, спорт, хореография/ - прием след завършен VІІ клас, е 6 /шест / лева.

 

Таксата се плаща по сметка на РИО, София-град:

BG57UBBS80023106075808

BIC КОДЪТ на банката е UBBS BGSF

ОББ АД, клон „Княгиня Мария Луиза”.

Таксата се внася за всеки отделен изпит - проверка на способностите преди подаване на заявлението за допускане до конкурс.
Таксата може да се внесе в удобния за Вас банков клон.
Учениците без един родител не заплащат такси.

При попълване на вносната бележка се записва ЕГН и името на ученика.

    *

      Tаксата за изпита математика - прием след завършено основно образование, е 5 /пет / лева.

      Таксата се плаща по сметка на РИО, София-град:

      BG57UBBS80023106075808

      BIC КОДЪТ на банката е UBBS BGSF

      ОББ АД, клон „Княгиня Мария Луиза”.

      Таксата се внася преди подаване на заявлението за допускане до конкурс.
      Таксата може да се внесе в удобния за Вас банков клон.
      Учениците без един родител не заплащат такси.

      При попълване на вносната бележка се записва ЕГН и името на ученика.

 

РИО СОФИЯ

minedu.government.bg

Необходими документи прием, 7 клас, седми клас прием, документи18 май 2010 коментари (0)
 

   
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
 
 • Пловдивският университет избира ректор
 • Повишете нивото си на английски с "Училища за Европа"!
 • ПОДГОТВИТЕЛЕН КУРС ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА
 • УЧЕБЕН ЦЕНТЪР КЪМ БЪЛГАРО – АМЕРИКАНСКА КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАТЕЛЕН ОБМЕН ФУЛБРАЙТ
 • ДАТИ И РЕГИСТРАЦИИ ЗА СТАНДАРТИЗИРАНИТЕ ИЗПИТИ SAT, GRE-SUBJECT И IBT TOEFL ЗА 2012/2013
 • Езикова школа БИГ БЕН отново ще връчи международните сертификати по английски език Trinity College- London
 • Германската служба за академичен обмен обяви 21-ия конкурс за стипендии
 • Започва новата учебна година
 • ДЕТСКИ АРТ ЦЕНТЪР "ПРИКАЗКА" Начална и предучилищна занималня 2012-2013
 • Кандидатстудентска кампания 2012 година - СУ
 • Конкурс за стажанти в областта на редактирането, журналистиката, връзките с обществеността
 • Екология и медии са актуалните теми на деня
 • Алма Матер ТВ на Олимпиадата в Лондон 2012
 • КУРС ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ – КОМЕНТАР НА ТЕКСТ
 • Кандидат-студентският изпит по Испански език
 • Летни курсове по английски език с "Училища за Европа"
 • 1400 шестици в УНСС преди лятната изпитна кампания
 • Изтича срокът за участие в конкурса за едногодишни стипендии на ВСУ „Черноризец Храбър”
 • Резултати от предварителния изпит по химия в ПУ „Паисий Хилендарски”
 • 1685 кандидат-студенти на теста по български език в ПУ „Паисий Хилендарски”
 •  

   
   
   
   
   

  Образование в чужбина и езикови курсове

  7 клас, Английски език, БАН, ВУЗ, КСК 2010, Образование в чужбина, Пловдив, СУ, Софийския университет, Стипендии, Студенти, УНСС, ваканция, варна, висше образование, висши училища, вузове, външно оценяване, дати, детски градини, деца, дипломи, изпит, изпити, математика, матура, матури, образование, обучение, прием, специалности, такси, университет, университети, учебници, ученици, училища, училище, учители

  Всичко за образование
   
   

   

  Ученик.ком е образователен сайт, фокусиран само в сферата на образованието. Съдържа информация за частните и държавните училища, колежи и университети в Българиия. Освен добре структурирания каталог с езикови училища, провеждащи езикови курсове по английски, френски, испански, руски, немски и италиански език, публикуваме материали и новини, насочени към учениците и техните родители с информация за държавни училища, частни училища, колежи и университети в България и чужбина.

  Добре представената и подредена информация, насочена към учениците и техните родители изведе образователния портал Ученик.ком на първа страница в най-известната световна система за търсене на информация Googlе.com и достигна 70 000 посетителя месечно през 05.2009.

  .
   |