КАТЕГОРИИ  

Кандидатстване след 7 клас
 
Полезни връзки:
Евтини самолетни билети за пътуващите в чужбина.
хотели в слънчев бряг
 
НАЙ-ЧЕТЕНИ НОВИНИ  
АНКЕТА  

Английски
Френски
Немски
Руски
Друг език


 
Партньори  
Литература
Новини
Tests
 

 На Земята вече става тясно. Броят на жителите скоро ще достигне 7 млрд. души, като хората все по-активно се местят от едно място на друго, за да търсят реализация, пише “Форбс”. Списанието прогнозира кои ще бъдат най-търсените професии в близките 10 години. Сред тях са универсални войници, геронтолози, урбанисти, специалисти по генно инженерство на растенията и търсачи на труднодостъпни запаси на нефт:

Мениджър за връзка с правителството

Кризата, започнала преди 2,5 г., така разтресе финансовите системи, че се наложи намесата на най-мощния играч - правителствата. Според икономистите последствията от кризата ще се преодоляват много години. А това означава, че ролята на държавата ще се запази и в бъдеще. Щ е са нужни мениджъри, които да общуват с чиновниците и да воюват за преференции.

Войник на бъдещето

Държавите все по-малко воюват помежду си. През 2008 г. в света е имало само 16 въоръжени конфликта. Числото на терористичните актове и на жертвите обаче е нараснало 5 пъти. В следващото десетилетие ще се търсят войници, които ще участват в операции по възстановяване на конституционния ред. За борба с терористи и метежници ще трябват професионални бойци, специално обучени и готови за нестандартни задачи.

Санитар и геронтолог

Хората стареят. Според ООН в 2050 г. рязко ще се увеличи броят на хората над 80-годишна възраст, за които някой ще трябва да се грижи. Ще се промени цялата система на здравеопазването, като болногледачите и геронтолозите ще станат особено ценени.

Експерт по алтернативна енергия

Запасите на въглеводороди в света не са безгранични. Сега 3,4% от тока се произвежда от вятърна, слънчева и геотермална енергия. Този дял скоро ще нарасне в пъти, ще са нужни специалисти в сферата.

Посредник за Африка

Африка е много богата на ресурси, но недрата й не са разработени достатъчно. Това отчасти се дължи на политическата нестабилност там. Ще са нужни експерти, намиращи общ език с местния елит.

Журналист компилатор

Блоговете изместват все повече традиционните медии. В бъдеще е по-популярна журналистиката, основаваща се на компилацията на известни факти.

Генен инженер за растенията

По данни на ООН 1 млрд. души страдат от недояждане всеки ден. Селското стопанство трябва да се трансформира, ще се търсят нови сортове растения, създадени с помощта на генното инженерство.

Урбанист

В 2025 г. 77% от жителите на Земята ще живеят в градовете. Ще трябват специалисти, които да планират новите мегаполиси.

Експерт за конфликти

Заради миграцията хора от различни етноси и религиозни групи все по-често съжителстват в една държава. Ще са нужни независими посредници, които да водят диалог при възникване на конфликти.

news.dir.bg

търсени професии30 декември 2009 коментари (0)
 

   
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
 
 • Пловдивският университет избира ректор
 • Повишете нивото си на английски с "Училища за Европа"!
 • ПОДГОТВИТЕЛЕН КУРС ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА
 • УЧЕБЕН ЦЕНТЪР КЪМ БЪЛГАРО – АМЕРИКАНСКА КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАТЕЛЕН ОБМЕН ФУЛБРАЙТ
 • ДАТИ И РЕГИСТРАЦИИ ЗА СТАНДАРТИЗИРАНИТЕ ИЗПИТИ SAT, GRE-SUBJECT И IBT TOEFL ЗА 2012/2013
 • Езикова школа БИГ БЕН отново ще връчи международните сертификати по английски език Trinity College- London
 • Германската служба за академичен обмен обяви 21-ия конкурс за стипендии
 • Започва новата учебна година
 • ДЕТСКИ АРТ ЦЕНТЪР "ПРИКАЗКА" Начална и предучилищна занималня 2012-2013
 • Кандидатстудентска кампания 2012 година - СУ
 • Конкурс за стажанти в областта на редактирането, журналистиката, връзките с обществеността
 • Екология и медии са актуалните теми на деня
 • Алма Матер ТВ на Олимпиадата в Лондон 2012
 • КУРС ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ – КОМЕНТАР НА ТЕКСТ
 • Кандидат-студентският изпит по Испански език
 • Летни курсове по английски език с "Училища за Европа"
 • 1400 шестици в УНСС преди лятната изпитна кампания
 • Изтича срокът за участие в конкурса за едногодишни стипендии на ВСУ „Черноризец Храбър”
 • Резултати от предварителния изпит по химия в ПУ „Паисий Хилендарски”
 • 1685 кандидат-студенти на теста по български език в ПУ „Паисий Хилендарски”
 •  

   
   
   
   
   

  Образование в чужбина и езикови курсове

  7 клас, Английски език, БАН, ВУЗ, Образование в чужбина, ПУ, Пловдив, СУ, Софийския университет, Стипендии, Студенти, УНСС, ваканция, варна, висше образование, висши училища, вузове, външно оценяване, дати, детски градини, деца, дипломи, изпит, изпити, математика, матура, матури, образование, обучение, прием, специалности, средно образование, такси, университет, университети, учебници, ученици, училища, училище

  Всичко за образование
   
   

   

  Ученик.ком е образователен сайт, фокусиран само в сферата на образованието. Съдържа информация за частните и държавните училища, колежи и университети в Българиия. Освен добре структурирания каталог с езикови училища, провеждащи езикови курсове по английски, френски, испански, руски, немски и италиански език, публикуваме материали и новини, насочени към учениците и техните родители с информация за държавни училища, частни училища, колежи и университети в България и чужбина.

  Добре представената и подредена информация, насочена към учениците и техните родители изведе образователния портал Ученик.ком на първа страница в най-известната световна система за търсене на информация Googlе.com и достигна 70 000 посетителя месечно през 05.2009.

  .
   |